Що таке зворотний осмос. Види картриджів

Коментарi:

Зворотний осмос – це один із найдієвіших методів фільтрації рідини, який очищає воду і надає їй приємного смаку.

Системи зворотного осмосу використовують у різних областях. Їх ставлять у котеджах, квартирах, ресторанах. Незалежно від початкової якості води знайдеться система зворотного осмосу, яка зробить рідину придатною для пиття та приготування їжі. Пропонуємо більше дізнатися про системи зворотного осмосу, щоб легко вибрати обладнання для конкретного об'єкта.

Як працює система зворотного осмосу

За чистоту води відповідає набір картриджів для зворотного осмосу. Фільтруючі елементи видаляють із рідини забруднюючі речовини. Вода проходить кілька етапів очищення: від грубої до надглибокої. Попередня фільтрація видаляє будь-які домішки з рідини. Після цього вода пропускається через мембрану, де знищуються найдрібніші забруднення: бактерії та віруси.

В залежності від якості рідини, власник фільтра вибирає картриджі для отримання максимального результату:

  1. Осадові елементи грубого очищення прибирають із води бруд, пил та іржу.
  2. Вугільні фільтри глибокого очищення знищують леткі органічні сполуки, хлор та інші забруднюючі речовини. Таке очищення видаляє неприємний запах води.
  3. Мембрана видаляє до 98% всіх розчинених у рідкому середовищі речовин.
  4. Перш ніж потрапити до крану, повністю очищена від домішок вода проходить фільтр мінералізації. Рідина збагачується корисними для здоров'я елементами. Такий фільтр є в більшості сучасних очисних установок.

Навіщо потрібний накопичувальний бак

Резервуар накопичує та зберігає очищену воду, щоб ви завжди мали її запас. Зворотний осмос не працює за принципом потокового очищення. Щоб підготувати склянку води, їй потрібно близько п'яти хвилин. Щоб отримати його відразу після відкриття крана, рідина накопичується в баку.

Що видаляє система зворотного осмосу

Система зворотного осмосу знищує широкий спектр забруднень, у тому числі тих, що впливають на смак, запах, прозорість та безпеку води. Фтор та мінеральні солі, осад, хлор та миш'як, гербіциди та пестициди – хороший фільтр (наприклад, картриджі Ecosoft) звільнить воду від цих та інших домішок. Залежно від якості та складу рідини на конкретному об'єкті підбираються картриджі для максимального очищення.

Переваги системи зворотного осмосу

643fcfdedd89f.png Система зворотного осмосу видаляє 98% усіх домішок, роблячи воду корисною здоров'ю. Фільтр прибирає неприємний смак та запах. Устаткування легко встановлюється та обслуговується. Залежно від потреб ви можете купити компактний фільтр під кухонну мийку або продуктивну систему на весь котедж. Очищена м'яка вода не руйнує крани та інше сантехнічне обладнання, як це робить середовище рідина з високим вмістом мінералів.