Депутат російської держдуми, засуджений заочно в Україні до 15 років, у в'язниці не сидітиме

Коментарi:

В Україні його заочно засудили на 15 років.

У Росії помер один із найбагатших депутатів держдуми Микола Борцов. Депутат країни-агресора пішов із життя на 78-му році життя.

СБУ повідомляла, що Борцова та інших депутатів держдуми засуджено до 15 років ув'язнення за визнання так званих «ДНР» і «ЛНР».

У минулому Борцов був власником та генеральним директором великого виробництва соків. У 2008 році чиновник Росії продав акції компанії PepsiCo і, завдяки отриманим коштам, увійшов до списку найбагатших людей Росії за версією Forbes і став одним з найбагатших держслужбовців і депутатів країни-агресора.

Починаючи з 2003 року Борцов представляв Липецьку область у Держдумі. Він обіймав посаду депутата чотирьох скликань (IV, V, VI, VII), також брав участь у роботі Комітету нижньої палати парламенту з державних питань. Поплічник кремлівського диктатора перебував під санкціями США, ЄС та інших країн Заходу.

У березні Борцова та інших чиновників Росії суд в Україні заочно засудив до 15 років в'язниці за голосування на підтримку визнання незалежності «ДНР» та «ЛНР». Російські парламентарі визнані винними у зазіханні на територіальну цілісність України.

Борцов помер у своєму будинку в Лебедяні в Липецькій області.