На півдні України окупанти закривають доступ до лісових зон, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на шосту вечора 22 квітня

Триває 423 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації. Противник завдав трьох ракетних, 24 авіаційних удари та здійснив 20 обстрілів з РСЗВ. Є загиблі та поранені серед цивільного населення.

На Херсонському напрямку противник продовжує оборонятися. В той же час обстріляв Саблуківку, Берислав, Козацьке, Токарівку, Інгулець, Інженерне, Антонівку, Білозерку, Берегове та Херсон.

Окупанти посилюють контррозвідувальний режим на захоплених територіях України. В Енергодарі збільшено кількість патрулів, на блокпостах почали більш прискіпливо перевіряти особисті документи та оглядати транспортні засоби. Окупанти обмежили відвідування лісових зон. Громадян України, яких помічено в цих локаціях, працівники фсб рф беруть на контроль, перевіряють їх персональні дані.

Російські спецслужби організували приховане спостереження за громадянами України, які відмовились від отримання російського паспорта. Беруть до уваги, зокрема, джерела фінансових доходів таких громадян. Представників фсб рф цікавить, яким чином відбувається перерахунок коштів з території підконтрольної уряду України до тимчасово захоплених територій області та яким чином ці кошти конвертуються у готівку.

У той же час через нестачу на Запорізькій АЕС кваліфікованих працівників, які готові працювати на окупантів, ворог посилив психологічний та фізичний тиск на українських працівників ЗАЕС. Використовуючи залякування, погрози, шантаж та тортури ворог продовжує примушувати останніх до отримання російського громадянства та підписання трудових договорів з корпорацією «роса томом».

Авіація Сил оборони за добу завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три райони зосередження живої сили та склад боєприпасів.