Колону з 14 вантажівок із важкопораненими окупантами російські прикордонники завернули в Україну, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на ранок 22 квітня

Розпочалася 423 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації.

Напередодні противник завдав трьох ракетних, 30 авіаційних ударів та здійснив 50 обстрілів з РСЗВ. На Херсонському напрямку здійснив мінометні та артилерійські обстріли Антонівка та обласного центру.

Ворог продовжує зазнавати втрат. 17 квітня із тимчасово окупованої Луганської області в бік Уразово Бєлгородської області противник намагався здійснити медичну евакуацію. Для перевезення поранених було задіяно 14 вантажних автомобілів. При спробі перетину державного кордону України на територію рф, російська сторона не пропустила військову колону та розвернула її назад. Відомо, що під час цього переміщення частина військовослужбовців повмирала через відсутність належної медичної допомоги. Ще пів сотні важкопоранених перевезено до шпиталю, що розгорнутий на базі Троїцької центральної районної лікарні.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 5 ударів по районах зосередження окупантів, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два райони зосередження живої сили, ЗРК.