У Миколаєві влаштували прогулянку старим містом

Коментарi:

У Миколаївському обласному краєзнавчому музеї відкрилася виставка “Прогулянка старим містом”.

Експозиція присвячена історії Миколаєва – від його заснування до сучасності.

“Війна змінила наше ставлення до багатьох речей. Саме зараз, під час війни, ми як ніколи гостро відчули необхідність закарбувати в пам’яті обриси рідного міста. Скільки будівель понівечено, зруйновано вщент. Те, що рік тому було для нас буденністю, сьогодні стало історією”, – зазначають організатори.

Будівля краєзнавчого музею теж постраждала через ворожі обстріли. Та попри все, колектив закладу прагне працювати для миколаївців і гостей міста.

Сьогодні під час відкриття експозиції співробітники подякували всім, хто долучився до її організації, зокрема, управлінню з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міськради, видавництву Ірини Гудим, Миколаївському будівельному коледжу.

Виставка працюватиме упродовж року, повідомили в Миколаївській мерії. Гостей чекатимуть цікаві історії з життя Миколаєва, нариси про відомі будівлі, захоплюючі біографії їх власників та мешканців, тематичні профільні екскурсії з архітектури, мистецтва, історії окремих вулиць. Також бажаючі зможуть відвідати майстер-класи з архітектури.