В Лос-Анджелесі співачка Karina Doba з Миколаївщини зібрала для рідної України $50000

Коментарi:

У США наші земляки ведуть боротьбу на культурному фронті, допомагаючи Україні вистояти перед росйською навалою. Своєю історією поділилася співачка Kаrina Doba.

У такі складні часи для України весь народ допомагає рідній країні по-своєму. Хтось захищає наше майбутнє на фронті, хтось займається культурною діяльністю на підтримку морального духу українців, а хтось займається благодійністю. Вона може проявлятися у різних речах: заходи, вечори, концерти тощо. А головний плюс благодійної діяльності — ти можеш бути корисним нашій державі, навіть якщо перебуваєш не в Україні.

Karina Doba, українська співачка з Миколаївської області, яка зараз живе в Лос-Анджелесі, розповіла, що для неї означає благодійна діяльність і як вона допомагає Україні на відстані.

Ви активно виступаєте на благодійних заходах в Лос-Анджелесі. Розкажіть детальніше, як вони проходять та на що збираєте?

Перший благодійний захід з початку війни ми організували разом із моїми друзями. Нас було майже десятеро, це наше найближче ком'юніті у Лос-Анджелесі. Спочатку просто збирались щовечора і думали, як можемо допомогти. Потім почали збирати кошти з наших знайомих, на сьогодні сума донатів сягнула майже 20.000 доларів. Одного разу з’явилась ідея зробити благодійний вечір, де гості самі готували традиційні українські страви: варили борщ, ліпили вареники. Ми зробили цілу концертну програму, розписували футболки, співали. Нам допомагало дуже багато людей. Загалом ми зібрали ще 15 000 доларів на цьому заході, і всі ці кошти були точково переправлені в Україну людям, які цього потребують. Це ті, хто пішов у тероборону, кому потрібні засоби гігієни, тепловізори чи, наприклад, теплий одяг. Також ми відправляли кошти на лікування постраждалих і звітували про все у нашу групу в Телеграмі.

Наступний благодійний захід був в Санта Клариті, недалеко від Лос-Анджелесу. Мер організував концерт на підтримку України, і туди прийшли американці, які донатили також. Всі зібрані там гроші пішли на лікування постраждалих в Україні та на допомогу тим, хто приїхав як біженець у США.

Наступний благодійний вечір був домашнім. Це відбулось у місцевому парку, де одна дівчина запросила мене як співачку. Вона організувала аукціон картини, на якому продала її за 1500 доларів. Всі ці гроші також пішли на допомогу ЗСУ. Наступні благодійні вечори були з гуртом “МОVА”, ми запрошували своїх друзів і співали на відкритті цих заходів.

З ким з українських зірок ви співали на одній сцені в LA?

Перший благодійний концерт був 24 серпня. Співали із POSITIF, Ханумаком та Віталієм Козловським. Наступний – 27 серпня, в українському культурному центрі, виступали з Іриною Білик, Асією Ахат та Олегом Скрипкою. Ще один благодійний захід ми робили перед Різдвом, збирали гроші для фонду нашого директора Юрія, він організував його на підтримку дітей, які залишились без батьків, робив їм різдвяні подарунки. А вже в лютому ми співали з “Лігою сміху”, відкривали концерт. Вони збирали кошти на мобільні будинки.

Як ваша сольна кар'єра відрізняється від того, що ви робили в гурті?

Моя сольна кар'єра — це взагалі інше. Коли ти працюєш в гурті, по-перше, тобі потрібно йти на компроміси, якщо комусь щось не подобається. По-друге, ти знаходишся в команді, в якій ви один одного підтягуєте до роботи, коли у когось немає натхнення, але у вас є слово «треба», тому що це гурт. У вас безумовно є обов'язки перед іншими людьми. А коли ти сольний співак, то повинен знаходити в собі це натхнення самостійно. І найголовніша різниця — ти робиш те, що тобі дійсно подобається, тому що сам знаходиш свій стиль, пишеш свою музику, тексти та перебуваєш у повній свободі вибору.

Чи стикалися ви з труднощами на шляху до створення свого першого сольного треку, яка його історія?

Після того, як я пішла у вільне плавання, в мене почався пошук власного стилю. Я розмірковувала, що хочу, як себе бачу, які треки бажаю випускати. Я почала писати музику, і саме в цей час, коли була в цьому пошуку, мені прийшов трек. Його надіслала дівчинка, і він повністю відображав мої почуття, моє бачення, тому вирішила, що він стане моїм першим сольним треком, адже відчула його на 100 відсотків. Я зрозуміла, що це саме те попадання в яблучко, тому придбала його в авторів і почала над ним працювати. Вже тоді я знала, як буду його записувати, і з яким настроєм вийде пісня. На запис в мене пішла буквально година. Немов просто зійшлися зірки та цей трек прийшов до мене сам, наче він був мій, ніби я його й написала.

Що вас, як жінку, надихає на вашому творчому шляху?

Беру натхнення з часу, який проводжу на самоті. В цей час можу медитувати, їздити на океан, просто гуляти, можу піти в кафешку та подумати наодинці. Я відновлююсь, коли одна. Також мені дуже подобається танцювати, творити щось, розвивати в собі пластичність, жіночність, танцюючи просто перед дзеркалом вранці, це відроджує в мені жіночу енергію, надихає і дає поштовх на створення нового. Це народжує енергію, яка потім вливається в нові ідеї та пісні.

Які плани щодо музичної кар'єри та благодійної діяльності?

По-перше, я хочу створити свій альбом, тому що у мене зараз тільки одна пісня. В планах багато треків, благодійний концерт з презентацією цього нового альбому, всі кошти з якого будуть направлені на допомогу Україні. Не полишаю думки, що мені потрібно брати активну участь в благодійній діяльності. Це моя місія, тому що я, проживаючи в Лос-Анджелесі в безпеці, можу заробляти кошти, спонукати людей робити те ж саме, збирати кошти на благодійність. Продовжуватиму свою діяльність, тому що це робить мене ближче до свого народу, до своєї країни. І у такий спосіб відчуваю, що я поруч, що не просто живу далеко і мене це не стосується. Буду проявляти свою допомогу і робити внесок, поки не настане той день нашої спільної перемоги.