«Старості села», який супроводжував військові колони окупантів по Миколаївщині, оголошено підозру

Коментарi:

Нині покидьок переховується.

Заочно повідомлено про підозру у державній зраді, колабораціонізмі та пособництві окупантам мешканцю села Вавилове Шевченківської об’єднаної територіальної громади Миколаївського району.

Цей прихильник «руського міра» ще у березні 2022-го розраховував обійняти посаду «старости села» Вавилове . Він забезпечував російську орду продуктами харчування, водою, дровами, паливом, повідомляв та надавав інформацію про наявність інших матеріальних ресурсів у односельців.

Добровільно надав власну будівлю місцевого магазину військовим зс рф.

Також він організував та особисто забезпечив супровід колон військової техніки окупантів повз села та вказав їм вигідні позиції для їх розміщення, також вказав позиції ЗСУ.

Під час «фільтраційних заходів» надавав інформацію щодо установчих даних та місця проживання осіб з проукраїнською позицією та патріотичними поглядами, бійців територіальної оборони. Згодом їх захопили та допитували із застосуванням насилля.

Нині «староста» переховується на тимчасово окупованій території, повідомляє пресслужба прокуратури Миколаївської області.

Досудове розслідування веде УСБУ в Миколаївській області. Підозру цьому покидьку оголошено за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури.