Оголошено підозру російському прихвостню, який від’єднав Снігурівку від енергосистеми України

Коментарi:

Під час звільнення Миколаївщини, зловмисник втік

СБУ зібрала беззаперечні докази вини ще одного ворожого поплічника, під час контррозвідувальних заходів на деокупованій території Миколаївщини.

Це мешканець Снігурівки, який під час окупації міста, добровільно пішов на співпрацю з ворогом.

Він є колишнім працівником «Миколаївобленерго». За вказівкою окупаційної адміністрації цей прихвостень організував групу робітників, з числа колишніх та діючих співробітників «Миколаївобленерго».

Ця групи відокремила електроживлення Снігурівки та району від потужностей «Миколаївобленерго» та приєднала до потужностей т .зв. ДУП «Херсонобленерго».

Таким чином, окупанти забезпечили незалежність енергопостачання на окуповані державою-агресором території.

У подальшому відновлення електропостачання було використано окупаційною адміністрацією для пропаганди під час організації та проведення незаконного референдуму по приєднанню Снігурівки до рф.

За свої злочинні дії поплічник отримував від окупаційної влади грошові по 60 тисяч рублів на місяць, а також одноразову грошову допомогу у розмірі 10 тисяч рублів.

Під час звільнення Миколаївщини, зловмисник втік та переховується від кримінальної відповідальності за вчинені протиправні дії.

На підставі зібраних доказів СБУ повідомили зловмиснику про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) ККУ.

Якщо його впіймають, то посадять років на дванадцять, повідомляє пресслужба УСБУ в Миколаївській області.

Розслідування проводило УCБУ в Миколаївській області за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури.