Компанії, що працюють у Миколаївському морпорту, готові відновити перевалку одразу після розблокування судноплавства

Коментарi:

ТОВ «Аскет-Шиппінг» готове відновити морські відвантаження агропродукції з терміналу у Миколаєві відразу після відновлення роботи заблокованого через масштабне російське військове вторгнення Миколаївського морського порту.

Про це розповів виконавчий директор "Аскет Шиппінга" Микола Гапєєв в інтерв'ю Портам України .

"Філія зможе самостійно працювати на відвантаження, як тільки буде можливо. Нині філія працює, збережно трудовий колектив. Ми сформували план заходів щодо підтримки обладнання в робочому стані, проводимо поточні ремонти та профілактику обладнання, фактично — готуємося до відкриття", – сказав Гапеєв.

Миколаївська філія компанії працює як «сухий порт». Починаючи з травня минулого року, вагонами та автотранспортом вона відправляє вантаж клієнтам, які далі експортують його зерновим коридором, через дунайські порти чи західний кордон.

Коли почали звільнятися склади, ми так само запропонували клієнтам завозити вантажі та використовувати наш майданчик як «сухий порт». Що це дає? Великі обсяги врожаю знаходяться на територіях, прилеглих до зони бойових дій. Завдання вантажовласника — вивезти свої вантажі. Отже, хтось евакуює вантаж, хтось акумулює обсяги. Наші складські потужності дозволяють клієнту накопичити суднову партію і відправити її вагонами або вантажівками, куди йому потрібно”, — зазначив Гапеєв.