Задокументовано понад 60 випадків зґвалтувань в окупованому Херсоні, – генпрокурор

Коментарi:

Армія ґвалтівників, вбивць та садистів.

На Херсонщині задокументували понад 60 випадків згвалтувань, сексуальне насильство використовувалося як політична та військова тактика російських сил.

Про це заявив генеральний прокурор Андрій Костін під час звернення до Комітету із закордонних справ Палати представників Конгресу США.

"У Херсоні, як і в інших містах, сексуальне насильство також використовувалося як політична та військова тактика російських сил. Це робилося для того, щоб принизити та зламати опір цивільного населення. Ми задокументували у регіоні понад 60 випадків зґвалтувань", – заявив він.

Він повідомив, що продовжується розслідування за фактом насильницького позбавлення волі, постійного зґвалтування та приниження гідності мешканки Херсонської області протягом 4 місяців. Російський військовослужбовець проник у будинок потерпілої, перебував там тривалий час і разом із зґвалтуванням погрожував фізичною розправою потерпілій та її 9-річному синові.

Також правоохоронці розслідують випадки зґвалтування неповнолітніх. В одному із сіл Херсонської області військовослужбовець-загарбник викрав неповнолітню з дому у присутності матері та бабусі та зґвалтував її.

Також правоохоронці спостерігають тенденцію щодо згвалтувань, тортур та сексуальних домагань саме щодо членів сімей військовослужбовців Збройних сил України.

Однією з найстрашніших злочинів, скоєних рф , є примусове переміщення. "Ми щодня бачимо, що з частини Херсонської області, окупаційна адміністрація здійснює масове примусове переселення мешканців, у тому числі дітей, на інші тимчасово окуповані території або в рф. Це продовження стратегії поділу українців, а особливо дітей з їхніми батьками та сім'ями заради них швидкої асиміляції до російського суспільства. Росія навіть спростила процес надання громадянства примусово переміщеним дітям", – сказав генпрокурор.