Кім вважає, що росіяни змінюють тактику обстрілів Миколаївської області

Коментарi:

За його словами, російські окупанти вже кілька днів не обстрілюють Очаківську та Куцурубську громади, обстріли яких були щоденними протягом трьох місяців.

Російські війська змінили характер обстрілів, бо бояться контрнаступу ЗСУ та шукають нових об'єктів для ударів.

Про це в ефірі телемарафону Єдині новини розповів начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

За його словами, російські окупанти вже кілька днів не обстрілюють Очаківську та Куцурубську громади, обстріли яких були щоденними протягом трьох місяців.

"Не приховуватиму, вони в порожні об'єкти потрапляли, де були тільки нічні охоронці, тому без жертв. Добре, що у них тут не працює розвідка, але "проводять" об'єкти, в яких потенційно вважають, що там можуть розміщувати техніку чи військові підрозділи. ", – сказав Кім.

При цьому він зазначив, що на Кінбурнській косі війська РФ скоротили використання зброї, яка працює на коротку дистанцію.

"Вони їдуть, працюють і відходять. Менше працюють зброєю, яка стріляє на коротку дистанцію. Там постійно змінюється ситуація, ми бачимо через супутник і через розвідку. Тому зробити висновок, що вони відійшли, не можна. Але те, що ЗСУ не дають там розвернутися" і спокійно там жити – це факт”, – розповів голова області.

За його словами, зменшення обстрілів із Кінбурнської коси може свідчити про відсутність достатньої кількості зброї.

"Росіяни перестають стріляти тільки тоді, коли вони не мають такої можливості, і для цього наші військові і працюють. Це результат роботи ЗСУ. Можемо провести прямі паралелі: якщо їх там знищуватимуть і далі, то обстрілів буде менше", — сказав Кім.