Намагаючись зберегти гроші на картці, мешканка Миколаєва «віддала» шахраям 300 тисяч

Коментарi:

В Україні активно працюють інтернет-шахраї, які використовують схему із "заблокованою" картою. Незважаючи на те, що про ці афери кричать «з кожної праски», поліцейські щотижня реєструють кілька заяв про списання грошей з банківських рахунків.

Днями дві мешканки Миколаєва втратили загалом 336 тисяч!

Так, 50-річній жінці зателефонували із «служби безпеки банку». Клієнтку попередили про нібито несанкціонований доступ до її рахунку. Щоб вона не втратила гроші, потрібно було терміново підтвердити особисті дані. Щойно вона "підтвердила", з її картки "полетіли" 304 тисячі гривень.

За аналогічною схемою втратила 36 тисяч та інша, 72-річна, жінка.

«За вказаними фактами розпочато кримінальні провадження за ознаками ч. 3 ст. 190 «Шахрайство». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до восьми років», – повідомили у відділі комунікації поліції Миколаївської області.

А правоохоронці вкотре нагадують, що не можна повідомляти свої персональні дані незнайомцям!

У жодному разі не повідомляйте ПІН-код та CVV2 своєї банківської картки, а також логін та пароль для доступу до інтернет-банкінгу, навіть якщо вас про це просить працівник банку. Самостійно зателефонуйте до відділення або гарячої лінії банку. Якщо фінансовій установі дійсно потрібна будь-яка інформація, повідомте її під час особистої зустрічі в офісі.

Якщо ви стали жертвою шахраїв, не зволікайте і відразу звертайтеся до поліції.