Окупанти били по Запоріжжю і Снігурівці, а в Бердянську вантажили на баржі крадену кукурудзу, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація станом на вечір 16 квітня

Триває 417 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації.

Противник завдав 25 ракетних ударів із ЗРК С-300 по Запоріжжю, Комишувасі, Снігурівці а також 28 авіаційних ударів. Здійснив 4 обстріли з РСЗВ. Є загиблі та поранені, зруйновано та пошкоджено багатоповерхові та приватні житлові будинки, цивільні навчальні заклади, лікарні, церкви.

В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка. Протягом доби наші захисники відбили 45 атак.

На Херсонському напрямку противник продовжує вести оборонні дії і заодно обстріляв Дудчани, Берислав, Веселе, Бургунку, Білозерку, Дніпровське, а також Херсон.

Окупанти продовжують примусову паспортизацію. У населеному пункті Таврія , загарбники активно здійснюють будинковий обхід місцевих мешканців, з метою перевірки наявності російського паспорта. Громадянам України, які не отримали російський паспорт, повідомлено, що у разі не оформлення документів до 1 червня, таку особу буде депортовано з конфіскацією майна.

Ординці продовжують зазнавати великих втрат. Всі медичні заклади на окупованій території переповнені пораненими. Внаслідок цього противник використовує цивільні навчальні заклади для лікування.

У Високому Запорізької області спортивний зал місцевої школи окупанти облаштували під військовий шпиталь. 15 квітня на лікуванні перебувало близько ста чоловік із пораненнями різного ступеню важкості.

Російські зайди продовжують грабувати мирне населення, привласнюючи зерно. У Бердянську окупаційна «влада» намагається вивезти вкрадену кукурудзу, завантажуючи її на баржі.

Авіація Сил оборони за добу завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу та ЗРК. Наші захисники збили 4 БпЛА (2 – типу “Орлан-10”, розвідувальний “Елерон” та дрон-камікадзе “Ланцет”).

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, ЗРК, район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, склад пально-мастильних матеріалів та два склади боєприпасів.