Кадиров відмовився зустрічатися з чеченцями, що повернулися з полону. Він закликав їх вирушити назад на фронт

Коментарi:

Глава Чечні Рамзан Кадиров повідомив, що 15 квітня до Грозного з українського полону повернулися п'ятеро чеченських військовослужбовців. Він закликав їх повернутись на передову.

Читайте також Україна та рф до Великодня провели обмін полоненими

«Я вважаю, що у чеченського воїна не повинно бути жодних причин опинитися у полоні. Виправдання можуть бути різні, але як би там не було, воїн має довести, що він не мав іншого виходу. І довести це потрібно, повернувшись на передову. Тому я не зустрівся з тими, хто повернувся. Це питання честі як окремо взятого бійця, а й питання честі всього підрозділи, всього полку, у якому бійці служать. Нехай доведуть, що вони не уникали бою, не боялися зустрітися з ворогом і не шукали можливості скласти зброю та врятуватися від куль», — йдеться у телеграм-каналі глави республіки.

Кадиров зазначив, що «полон — не злочин», і влада Чечні «раді, що бійці залишилися живими». За його словами, за годину до потрапляння в полон військовослужбовці повідомляли, що вони закінчують боєприпаси.

«Але кожен воїн має не просто безладно стріляти, а обмірковувати кожен постріл, берегти кожен патрон. Усвідомлюю, що в цьому є і моя провина, що вони виявились недостатньо підготовленими до такої ситуації і не до кінця розуміли, що боєць має планувати свій боєкомплект. Але тепер у хлопців є шанс довести собі, товаришам, командиру та всій країні, що це був вимушений крок. Що присяга, обов'язок і честь понад усе!» – Заявив Кадиров.

Голова парламенту Чечні Магомед Даудов напередодні повідомляв, що з полону повернулися Зелім Ісмаїлов, Жабраїл Юнуєв, Апті Тасуєв, Салах Гайтамірів та Тамірлан Хамідов. Вони потрапили до полону 14 грудня 2022 року. За словами Даудова, військовослужбовці «висловили подяку за звільнення та готовність повернутися до зони проведення СВО при отриманні відповідного наказу».