До Паски один ворожий Су-25 не долетів, – ранкове зведення Генштаба ЗСУ

Коментарi:

Інформація станом на ранок 16 квітня.

Розпочалася 417 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації. Напередодні противник завдав 28 авіаційних та 6 ракетних ударів, здійснив 38 обстрілів з РСЗВ.

В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка. Там наші воїни відбили понад 60 атак противника.

На Херсонському напрямку постраждали Антонівка, Зеленівка та обласний центр. Загинули мирні жителі.

Окупанти щоденно зазнають значних втрат. Відомо, що міністр оборони рф прийняв рішення щодо переносу початку навчального процесу для офіцерського складу у деяких вищих військових навчальних закладах з 1 вересня на 1 грудня.

Зменшилася кількість особового складу у підрозділах, які пройшли навчання на полігонах. Що, ймовірно, пов’язано із постійною відправкою у райони ведення бойових дій малочисельних груп для поповнення втрат бойових підрозділів.

З’явився відкритий лист «ПВК вагнер» із таким собі «запрошенням» до своїх лав добровольців. Відомо, що підрозділи цієї організації зазнали великих втрат під час наступу на Бахмут.

Авіація Сил оборони минулої доби завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки, а також три – по зенітно-ракетних комплексах.

Минулої доби наші воїни збили літак Су-25.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, а також район зосередження артилерії, радіолокаційну станцію, дві станції радіоелектронної боротьби, зенітно-ракетний комплекс та склад боєприпасів.