Заарештований у Москві американський журналіст Гершкович написав листа батькам російською мовою

Коментарi:

Заарештований у Москві за звинуваченням у шпигунстві американський журналіст Еван Гершкович написав перший лист рідним із СІЗО "Лефортове".

У першому листі до сім'ї після арешту в Росії журналіст написав, що не втрачає оптимізму, з нетерпінням чекає на зустріч з ними і пожартував про тюремну їжу.

Сім'я, яка мешкає у Філадельфії, отримала листа у п'ятницю. Воно написано від руки та датовано 5 квітня. Лист написано російською мовою, якою він розмовляє вдома зі своїми батьками, радянськими емігрантами. Про це пише The Wall Street Journal, де працює Гершкович.

"Хочу сказати, що я не втрачаю надії... Я читаю. Я роблю фізичні вправи. І намагаюся писати. Можливо, нарешті я напишу щось хороше", – пише журналіст.

Його мати, Елла Мільман, розповіла, що Гершкович приправив листа м'якими підколками на адресу своїх батьків, очевидно, намагаючись підтримати настрій сім'ї.

"Мамо, ти, на жаль, на краще чи гірше, але підготувала мене до тюремної їжі. Вранці на сніданок нам дають гарячу пшоняну, вівсяну чи пшеничну кашу. Згадую своє дитинство", – жартує він.

ФСБ вважає, що журналіст "за завданням американської сторони здійснював збір відомостей, що становлять державну таємницю, про діяльність одного з підприємств російського військово-промислового комплексу".

Прес-секретар путіна Дмитро Пєсков стверджує, що його взяли "на місці злочину". Представник МЗС відомо Марія Захарова, запевняє, що в Єкатеринбурзі Гершкович займався роботою, яка "не має відношення до журналістики".

Суд Москви заарештував журналіста до 29 травня.

Державний департамент США визнав "неправомірно затриманим" журналіста WSJ Евана Гершковича, якого заарештували в РФ за звинуваченням у шпигунстві – це еквівалентно статусу заручника та розширює повноваження Держдепу.