На Херсонському напрямку окупанти перед втечею роздають російські паспорти, – ранкове зведення Гештабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація станом на ранок 14 квітня.

Розпочалася 415 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації.

Напередодні противник завдав 19 авіаційних ударів, здійснив 39 обстрілів з РСЗВ. є постраждалі серед цивільного населення.

Тривають важкі бої за місто Бахмут. Противник провів атаки в районах Богданівки та Предтечиного, успіху не мав. Наші захисники відбили численні атаки в районі Мар’їнки Донецької області.

На Херсонському напрямку противник продовжує вести оборонні дії. Здійснив обстріли населених пунктів з лінією бойового зіткнення. Серед них Степанівка, Антонівка Херсонської області та Херсон.

Окупанти продовжують насаджувати так звану «паспортизацію» громадянам України. У Каховському районі змушують людей перереєстровувати транспортні засоби за російськими нормативно-правовими актами, для чого власникам потрібно мати російські паспорти.

Активізувалась діяльність з прискорення видачі російських паспортів на окупованих територіях Донецької області. Відділи міграційної служби рф працюють без вихідних. Пріоритет мають державні службовці та військовослужбовці першого армійського корпусу.

Авіація Сил оборони завдала три удари по районах зосередження особового складу та військової техніки Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три пункти управління, три райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, склад боєприпасів, а також радіолокаційну станцію та станцію радіоелектронної боротьби.