З 1 квітня продаватимуть ліки за електронним рецептом

Коментарi:

З квітня рецептурні препарати в аптеці можна отримати не лише за паперовим, а й за електронним рецептом.

"Рецептурними є близько 60% зареєстрованих в Україні лікарських засобів, саме на них потрібен рецепт лікаря. Решта ліків, які не потребують обов'язкового призначення лікарем, ви зможете, як і раніше, придбати в аптеці без спеціального рецепту", – повідомили в міністерстві охорони здоров'я.

Як зазначають, всі ті ліки, які й раніше підлягали відпустці за рецептом лікаря, з квітня можна буде отримати, скориставшись електронним рецептом.

До переліку рецептурних ліків входять:
антибіотики;
протисудомні засоби;
гормональні препарати (у тому числі протизаплідні);
препарати на лікування артеріального тиску, серцевих захворювань;
деякі антигельмінтні препарати;
деякі антигістамінні засоби;
кроворозріджувальні препарати;
антидепресанти, нейролептики та релаксанти;
стероїдні лікарські засоби;
деякі ліки проти болю, кашлю, що заспокоюють.

Як дізнатися, чи є конкретний лікарський засіб рецептурним?

Про те, чи потребує конкретний лікарський засіб рецепту для його покупки, можна з його інструкції. Знайти інструкцію потрібного препарату ви можете, скориставшись сервісами онлайн-аптек або сайтом Державного реєстру лікарських засобів України

У відомстві зазначили, що перевагою е-рецепту є те, що, на відміну від паперового рецепту, вам не потрібно щоразу звертатися до лікаря на прийом для того, щоб отримати рецепт на ліки. Це можна буде зробити дистанційно.

Повторний електронний рецепт на ліки можна буде отримати дистанційно, якщо ваше лікування тривале, у вас є хронічне захворювання або якщо вам потрібно продовжити курс лікування.