Російські ракетні удари вже не можуть вплинути на економіку України

Коментарi:

Російські ракетні удари вже не можуть вплинути на українську економіку, заявив речник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

«Загалом ця тактика ракетного терору вже зазнала поразки. Україна пережила зиму, енергетична система вистояла. І сьогодні докорінно вплинути на українську економіку, логістику ворог уже не зможе», — сказав він в ефірі телемарафону.

За словами Юсова, російська армія збільшує інтервали між ракетними атаками: якщо раніше це були щотижневі масовані удари, то зараз інтервал може бути три-чотири тижні. В українській розвідці вважають, що високоточного ракетного озброєння у Міноборони РФ вже не так багато, зокрема Росія зазнає дефіциту «Калібрів», «Іскандерів» та «Кинджалів». Але РФ ще має значні запаси застарілого озброєння.

Згідно з підрахунками Міноборони України, з початку повномасштабної війни та станом на 10 березня Росія випустила по Україні 821 крилату та балістичну ракету. З жовтня 2022 року російські військові здійснили 15 масованих ракетних атак територією України, цілями яких називалися об'єкти критичної інфраструктури.