Миколаївський стрибун у воду Коновалов – дворазовий володар кубка України

Коментарi:

19-літній миколаївець Данило Коновалов виборов дві золоті та срібну медалі на кубку України зі стрибків у воду.

Він переміг на метровому та в синхроні на триметровому трамплінах. А ще у нього «срібло» в індивідуальних стрибках на триметровому трампліні.

Це перший гучний успіх вихованця миколаївської школи стрибків у воду на «дорослому» трампліні. Його успіх розділяють тренери Валентина Веприк, Олена Безрукова, директор Миколаївської КДЮСШ «Україна» Сергій Гуменюк.

Турнір у Києві став етапом у відборі на III Європейські ігри, що в червні прийматиме Польща та на чемпіонат світу з водних видів спорту в японському місті Фукуока.

Додамо, що миколаївець Максим Мірза став бронзом призером у синхронних стрибках на триметровму трампліні. Золоті нагороди здобули і миколаївці, які представляють інші регіони країни – стрибунка з вишки Ксенія Байло і досвідчений Олег Колодій, який стояв на п’єдесталі разом із Коноваловим.

За виступами стрибунів у воду спостерігали і вручали нагороди президент НОК України Вадим Гутцайт і мер Києва Віталій Кличко.

Стрибки у воду. Кубок України. 13-18 березня. Центр спорту "Ліко". Київ. 37 учасників. 7 команд. Чоловіки. Трамплін 1 м. 1. Данило Коновалов (Миколаївська область) – 362.20; 2. Станіслав Оліферчик (Донецька область) – 352.35; 3. Данило Азаров (Київ) – 319.15.
Трамплін. 3 м. 1. Кирило Болюх (Київ) – 415.90; 2. Данило Коновалов (Миколаївська обл) – 415.85; 3. Олег Колодій (Луганська область) – 386.10. Трамплін. Синхрон. 3 м. 1. Данило Коновалов/ Олег Колодій (Миколаївська/Луганська області) – 363.24; 3. Кирило Азаров/ Максим Мірза (Київ/Миколаївська область) – 283.44.