ПВК «Вагнер» йде ва-банк: Пригожин висунув ультиматум російській владі

Коментарi:

Ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин продовжує спроби розхитати ситуацію всередині РФ.

Його найманці почали загрожувати розправою офіційної адміністрації міста Гарячий Ключ, що у Краснодарському краї РФ.

Скандал спалахнув 18 березня, повідомляє dialog.ua.

Історія почалася з того, що Пригожин на своєму каналі в Telegram виступив із гнівною заявою у зв'язку з відмовою влади Гарячого Ключа дати дозвіл на поховання у місті «вагнерівців», ліквідованих в Україні.

Вже надвечір у Мережі з'явився дуже зухвалий відеозапис найманців ПВК Пригожина із погрозами на адресу влади російського міста.

«Сьогодні ховають наших бійців. Сьогодні адміністрація Гарячого Ключа перешкоджає цьому. Ви дочекаєтесь, твої, що нам доведеться прийти і розібратися з вами! Тому що ви несете шкоди більше, ніж українська армія... Тому що ви і є нацисти, адміністрація Гарячого Ключа», – казали «вагнерівці» у відео.

Це відео в Мережі вважають провісником майбутньої громадянської війни в Росії. Пригожин, очевидно, розхитує внутрішню ситуацію у РФ. І як перша проба обрав своєю жертвою не надто велику мету.

Показовою є реакція адміністрації Гарячого Ключа на погрози. Інцидент вона назвала «інформаційною атакою», запевнивши, що місто не буде використане для похорону найманців Пригожина.

«У зв'язку з погрозами від організації ПВК «Вагнер» готується звернення до правоохоронних органів», – повідомили чиновники.