Що буде за їзду з підробленими правами в Україні

Коментарi:

Останнім часом, на дорогах України, почастішали випадки затримання патрульною поліцією водіїв, які їздять підробленими правами на водіння. Найчастіше, подібний документ, громадяни можуть легко купити через Всесвітнє павутиння. Проте слід пам'ятати, що за таке рішення їм може загрожувати кримінальне покарання.

Найчастіше на такому правопорушенні трапляються водії, на яких поліцейські не можуть знайти інформацію в базі. Або дані мають суттєві розбіжності. Також трапляються випадки, коли у шоферів виявляють права-двійники, зареєстровані на осіб, які отримали документ законним способом. Щоб завжди мати доступ до живих грошей, можна пройти реєстрацію на казино Віп, де є великий вибір слотів будь-яких жанрів.

У судовій практиці часто зустрічаються вироки з приводу покупки прав водія. Але, як правило, це з'ясовується лише після аварії чи порушення правил дорожнього руху. Зазвичай слідство звинувачує за статтею Кримінального Кодексу ч. 4 ст. 358 (застосування явно підробленого документа).

Схеми, якими часто користуються шахраї для збуту "липових" прав

На жаль, в Україні переважає чималий попит на придбання фіктивних водійських прав. Зокрема, якщо пошукати пропозиції на популярному сайті olx, видається щонайменше десяток варіантів “допомоги в отриманні водійських прав”. В основному, шахраї застосовують три схеми щодо “видачі” документа:

  • Особиста домовленість з інструктором в автошколі (у народі: "підстраховка");
  • Отримання “ксиви” у сервісному центрі без попереднього навчання;
  • Без залучення сервісної служби з самостійним підробленням документів при використанні бланків державного зразка.

Перший спосіб загалом не відрізняється від законного шляху отримання прав. Але є нюанс – підсумки екзаменування не відіграють особливої ​​ролі. При цьому людина так само навчається, здає теорію та практику.

У другому випадку працівники центру видають права на руки в день звернення, без будь-яких занять та іспитів. Підсумки кваліфікації просто вписуються в бланк, або наводиться інша людина для галочки. А в останньому випадку шахраї взагалі не обтяжують себе домовленостями із сервісними центрами.

Маючи офіційні бланки на права водія, вони самі "малюють" необхідні дані. Небезпека в тому, що номера такого посвідчення не буде у реєстрі. Так, що недобросовісному водієві доведеться покладатися лише на успіх.

Варіанти відповідальності за використання фіктивних прав

Якщо водія з підробкою зупинив патруль, поліцейський спершу проведе звірку даних по базі. Імовірний один із двох результатів: номери прав не буде в реєстрі, або він належатиме іншій особі. МВС України нагадало, що за їзду за "липовим" посвідченням може чекати покарання.

Насамперед, автовласнику можуть виписати штраф. Як правило, це 50 мінімальних доходів, які не оподатковуються. Також громадянина можуть позбавити волі строком від півроку до 2 років.

Щоб уникнути витоку персональних даних через інтернет, водіям не слід публікувати фото документів у соцмережах. Принагідно, існують ризики крадіжки скринів фішинговими проектами, що маскуються під офіційні ресурси МВС. Також не варто переходити за сумнівними посиланнями.