Миколаївці накопичили величезні борги за опалювання

Коментарi:

У поточному сезоні показник оплати складає лише 58 відсотків.

У Миколаєві борги за комуналку через повномасштабну війну досягли історичної позначки. Пеню та штрафи скасували, а тарифи тимчасово заморозили.

Ситуація з боргами погіршилася 2023 року: частина городян виїхала, а фінансове становище тих, хто залишився, погіршилося. Люди обирають між їжею та оплатою послуг ЖКГ. І якщо ситуація найближчим часом не зміниться, миколаївські постачальники теплової енергії мають величезні проблеми.

На сьогоднішній день заборгованість споживачів перед ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» становить 365,3 млн. гривень. Показник оплати за цей опалювальний сезон становить лише 58%, розповіли на підприємстві.

Наразі «Миколаївоблтеплоенерго» проводить претензійно-позовну роботу та інформує абонентів про необхідність оплати боргів.

Городянам надсилають письмові претензії, обдзвонюють, надсилають вимоги, повідомлення. Крім того, про заборгованість повідомляють у месенджерах та у форматі смс-повідомлень, — розповіли на підприємстві.

Якщо споживач не може сплатити всю суму, підприємство йде на зустріч і може реструктурувати борг, тобто розбити його на кілька платежів.

«З огляду на доходи абонента та інші фактори приймаються рішення, на яких умовах і на який термін укладати договір реструктуризації, — пояснили на «Миколаївоблтеплоенерго».