Замість допомоги. Українських біженців у Швейцарії зобов'язали продати авто для забезпечення своїх потреб

Коментарi:

Під цей закон підпадають також ювелірні прикраси та готівка.

Влада Швейцарії встановила правило, згідно з яким українські біженці, які отримують допомогу від держави, повинні продати свої машини, якщо їхня вартість перевищує розмір соціальної допомоги.

Як пише видання 20Minuten, кожен біженець із України через рік після прибуття до Швейцарії має пройти повторну перевірку своїх активів. Якщо у нього виявиться майно, зокрема, автомобіль, дорожчий за одержувані виплати, то його слід продати для забезпечення своїх потреб.

Розміри соціальної допомоги для біженців різняться залежно від швейцарських кантонів. Так, наприклад, у Люцерні посібник становить чотири тисячі франків на людину або 10 тисяч франків на сім'ю. За даними видання, понад сто українських біженців у Люцерні будуть змушені продати свої автомобілі. На продаж приділяється місяць. Соціальні виплати їм призупинено терміном залежно від вирученої суми.

Такі ж правила впроваджуються у таких кантонах, як Берн, Базель-Штадт, Цюріх та Аргау. Влада Берна заявила, що під цей закон підпадають також ювелірні прикраси та готівка.