Сепаратисту Барбашову, який працював на окупантів у Снігурівці, оголосили підозру за двома тяжкими статтями

Коментарi:

Служба безпеки України оголосила про підозру Юрію Барбашову, який після повномасштабного вторгнення за власним бажанням очолив окупаційну "ВДА Снігурівського району Херсонської області".

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора України .

У документі, опублікованому на сайті відомства, повідомляється, що Барбашова підозрюють у пособництві державі-агресорові та колабораційній діяльності.

«Добровільно погоджуючись на посаду Барбашов Ю. В. усвідомлював, що його діяльність буде спрямована на шкоду Україні та на затвердження тимчасової окупації її території Росії», – повідомляється в тексті підозри.

Крім нього у справі фігурують ще два зрадники: Тетяна Мезіна, заступник голови Баштанської райради та колишній міський голова Снігурівки Олександр Ларченко.

Окремо в матеріалах прописано участь цієї трійці у підготовці та проведенні референдуму про приєднання Снігурівки до Росії.

СБУ викликає Барбашова 16, 17 та 18 березня для вручення підозри.

Проте відомо, що перед звільненням Снігурівки у листопаді 2022 року Барбашов, Мезіна та Ларченко втекли на тимчасово окуповану територію. Двом останнім раніше вже повідомили про підозру у колабораціоністській діяльності.