Посла Росії у Вашингтоні викликали до Держдепартаменту США після інциденту в Чорному морі

Коментарi:

"Це не ми, вын сам упав", – окупанти про беспілотник MQ-9 .

Посла рф у Вашингтоні Антонова викликали до Держдепартаменту після інциденту з американським безпілотником, що впав у Чорне море.

Раніше американське військове командування повідомило, що безпілотник США MQ-9 Reaper впав у Чорне море після того, як його зачепив російський винищувач Су-27.

За повідомленням американських військових, два Су-27 супроводжували цей дрон, який виконував завдання у міжнародному повітряному просторі над Чорним морем, і один із них зачепив пропелер безпілотника. Апарат безповоротно втрачено.

Про те, що сталося, було повідомлено президенту США Джо Байдену.

У Міноборони рф своя версія. Мовляв, вранці 14 березня над Чорним морем їхні засоби контролю повітряного простору зафіксували політ американського безпілотного літального апарату MQ-9 у напрямку державного кордону Росії. У повітря було піднято винищувачів зі складу чергових по ППО сил.

"В результаті різкого маневрування в районі 9.30 мск безпілотник перейшов у некерований політ із втратою висоти і зіткнувся з водною поверхнею", – заявили в міноборони Росії.

Словом, MQ-9 через різкий маневр сам упав у море, в нього винищувачі не стріляли і ніяк не контактували.

"Ми продовжимо літати і виконувати операції в міжнародному повітряному просторі над міжнародними водами. Чорне море належить не лише державі", – заявив представник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

За даними ЗСУ, інцидент стався у міжнародному повітряному просторі на південний схід від острова Зміїний. "Росіяни не раз публічно наголошували, що їх дратують американські розвідники у Чорному морі та у повітряному просторі України", – нагадали у ЗСУ.