Кілер, який готував вбивство Буданова і Рєзнікова, отримав 12 років за гратами

Коментарi:

Контррозвідка СБУ тепер шукає замовників із російського ГРУ.

За матеріалами СБУ Печерський районний суд Києва призначив 12 років тюрми з конфіскацією майна організатору ДРГ головного управління генштабу зс рф, більш відомого як ГРУ.

Зловмисник займався підготовкою до фізичної ліквідації міністра оборони та керівника Головного управління розвідки нашої держави, а також відомого українського активіста.

За вбивство кожного з них куратори обіцяли винагороду у розмірі від 100 до 150 тисяч доларів, повідомили в пресслужбі СБУ.

Контррозвідники СБУ із залученням бійців ЦСО «А» затримали кілера у результаті багатоетапної спецоперації на Волині у серпні 2022 року.

Це мешканець Луганська, який у складі «лнр» брав активну участь у бойових діях проти сил АТО. Після повномасштабного вторгнення він був завербований кадровим співробітником ГРУ для проведення підривної діяльності.

Він мав організувати ліквідацію військового, який, на думку окупантів, нібито причетний до фізичної розправи над російськими військовополоненими.

Це вбивство мало стати «тестовим випробуванням» перед виконанням замаху на керівників оборонних відомств нашої держави.

У зловмисника виявлено докази злочинних дій, а також паспорт громадянина рф. На підставі зібраних СБУ матеріалів суд визнав фігуранта винним за декількома статтями Кримінального кодексу України: державна зрада, готування до вчинення вбивства, участь у непередбачених законом збройних формуваннях, участь у терористичній організації.

Тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності російських координаторів підривної діяльності, які переховуються в рф.

Викриття та розслідування проводили контррозвідники СБУ Києва та Київської області спільно зі слідчими Національної поліції та за процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури .