Очільниця міністерства оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен і український міністр оборони Резніков відвідали прифронтовий Миколаїв

Коментарi:

Україна отримає від Нідерландів два кораблі класу Alkmaar, – Олексій Резніков

Сьогодні завершився дводенний візит до України очільниці оборонного відомства Королівства Нідерландів Кайси Оллонґрен.

Український міністр оборони Олексій Резніков та пані Оллонґрен разом відвідали Миколаївщину та Одещину. Пані міністр мала можливість побачити на власні очі зруйновані університети, школи, будівлі та інші місця, що є переконливими доказами злочинів рф проти українського народу.

Нідерланди допомогли с "Гарпунами" та Panzerhaubitze 2000

"Щиро вдячні за всю ту допомогу і підтримку, яку отримує Україна, Збройні Сили від уряду і народу Нідерландів.

Серед іншого, завдяки в тому числі Нідерландам ми маємо безпеку в Чорному морі. Адже разом з іншими країнами Нідерланди брали участь у забезпеченні України протикорабельними ракетами «Гарпун». Саме завдяки цьому, зокрема, був звільнений острів Зміїний, що стало запорукою побудови «зернового коридору», яким наша країна доставляє продукцію АПК країнам Африки та Азії.

«Вдячний Нідерландам і особисто пані Оллонґрен за зміцнення обороноздатності України, які спільно з Німеччиною забезпечили наших військових такими потужними самохідними артилерійськими установками, як Panzerhaubitze 2000. Нідерланди відіграють важливу роль і щодо посилення протиповітряної оборони України. Зокрема, це стосується передачі зенітних ракетних комплексів NASAMS, підтримки ініціативи уряду США щодо постачання Україні комплексів Patriot, а також бронетранспортерів М113, модернізованих Нідерландами", – написав Олексій Рєзніков.

Кайса Оллонґрен анонсувала передачу Україні двох кораблів класу Alkmaar. Бельгія долучилася до цієї ініціативи Нідерландів.

Під час візиту до Миколаєва гостей супроводжував голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

Передачу планується здійснити орієнтовно до 2025 року, а екіпажі українських моряків почнуть навчання вже найближчим часом.

Олексій Резніков вважає, що це є важливим кроком у розбудові українського військово-морського флоту, позитивно вплине на розбудову обороноздатності післявоєнної України та сприятиме безпеці судноплавства в акваторії Чорного моря.

Берегова охрона і зерновий коридор

Як повідомляє міністерства оборони Нідерландів обговорили про зміцнення берегової охорони, забезпечення безпеки судноплавства та захист суден із зерном.

Рєзніков заявив, що для України принципово, щоб зернова угода продовжувала діяти.

"Вже кілька спроб було спровокувати зернову угоду з боку росіян. Ці провокації нічого їм не дали, бо є принципова позиція генсека ООН та президента Туреччини Ердогана, які є партнерами України у цій зерновій угоді", – сказав він.

Крім систем виявлення морських мін, Нідерланди відправлять системи швидкого зведення мостів і поромних переправ М3, а також радарні системи для виявлення ворожих безпілотників. Це обладнання буде придбано у виробників.

Під час візиту до Миколаєва гтстей супроводжував голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.