Вихованка південноукраїнської школи тенісу Цуренко не вийшла на корт у США проти білоруського Соболенка

Коментарi:

Перед матчем у неї відбулася емоційна розмова із чиновником WTA.

Вихованка південноукраїнської школи тенісу Леся Цуренко назвала причину скасування щогла з другою ракеткою світу білоруською Аріною Соболенкою на турнірі в американському Індіан-Веллсі.

«Причиною відмови стала панічна атака. Офіційно буде написано «особисті причини», але це фактичні проблеми з диханням і, можна сказати, істерика», – сказала Цуренко сайту «Великий теніс України».

За її словами, до цього вона мала розмову з виконавчим директором WTA Стівом Саймоном. Він сказав, що підтримка російськими чи білоруськими спортсменами війни Росії проти України — це їхня особиста думка, яка не повинна її засмучувати. Він при цьому визнав, що виступає проти війни і почував би себе на місці Цуренка жахливо. Крім того, Саймон сказав, що очікує на участь російських і білоруських спортсменів в Олімпіаді і що їх виступ відповідає принципу фейр-плей.

33-річна Цуренко додала, що була шокована цією розмовою і їй було важко грати під час попереднього матчу.

"Коли треба було йти на корт до 1/16 фіналу змагань, у мене почалася панічна атака, і я просто не змогла туди вийти", – додала Леся Цуренко.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну головні тенісні організації заборонили білорусам та росіянам виступати в командних змаганнях. Але в індивідуальних та парних турнірах вони виступають без обмежень, щоправда, під нейтральним прапором.