Керівник ландшафтного парку «Кінбурнська коса» вперше побачив живого птаха зі стародавніх єгипетських папірусів

Коментарi:

Керівник регіонального ландшафтного парку «Кінбурнська коса» Зеновій Петрович вперше побачив священного птаха Древнього Єгипту.

«Північний лисий ібіс (Geronticus eremita) перебуває під загрозою зникнення, водився до 17 ст. в Центральній Європі і зник через полюванню на нього. Сьогодні вперше побачив в дикій природі Баварії, цього священного птаха древніх єгиптян. Ці птахи повернулись з зимівлі в Італії. Завдяки природоохоронним проектам Європейського Союзу (LIFE), через чотириста років після зникнення, вдалося переселити в Європу і сформувати мігруючу популяцію ібісів, які самостійно відлітають на зимівлю і повертаються весною на розмноження.

Прогнозується, що до кінця чергового проекту в 2028 році, чисельність ібісів, які самостійно мігрують з північного передгір’я Альп, де вони розмножуються і Тосканою ,де зимують, досягне 260 особин. На думку фахівців ця кількість відповідає мінімальній кількості птахів, яка необхідна для подальшого існування дикої популяції ібісів, – написав відомий орнітолог.