Названа мета масованої атаки рф 9 березня: шукали Patriot

Коментарi:

Під час останньої масованої атаки 9 березня рф намагалася виявити в Україні комплекси ППО Patriot.

Тому окупанти здійснили кілька хвиль запусків ракет та дронів.

"Ми розуміли і очікували накопичення сил і засобів, відстежували їхні дії і розуміли, що готуються хвилеподібні атаки. Але ми всі були готові до того, що вони вишукуватимуть нову тактику дій, у тому числі протидія нашому ППО", – зазначила керівник Об'єднаного координаційного. прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Спочатку традиційно запустили "шахеди", щоб виявити протиповітряну оборону. Потім здійснили удари різними типами ракет. А потім була хвиля запусків безпілотників, щоб розвідати наслідки ударів. Наприкінці рф випустила балістичні ракети, у тому числі і "Кинджали".

"Таку тактику ворог використав, щоб хоч якісь перемоги собі приписати. І перевірити нашу готовність на них реагувати. Чималу роль у цьому відіграла інформація, що вже Україна оснащена системами типу Patriot, і вони хотіли перевірити, чи так воно насправді", – додала речник.

Кілька днів тому видання Financial Times заявило, що в Україну вже прибула одна з двох обіцяних систем ППО Patriot. Однак, за даними видання, цю систему ще не введено в експлуатацію. А спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат сказав, що поки що ППО Patriot не бачив.

Він додав, що всі дізнаються про розміщення Patriot в Україні, коли буде збито перший російський літак. Крім того, спікер заявив, що ця система ППО жодного разу не збивала "Кинджали", проте українці намагатимуться це зробити.

Ігнат зазначив, що важко сказати, чи здатний цей комплекс знешкоджувати гіперзвукові балістичні ракети. За його словами, військовим слід втілювати це на практиці.

Загалом 9 березня рф здійснила 81 пуск ракет. Українським силам ППО вдалося збити з 48 крилатих ракет Х-101/Х-555 та "Калібр" 34. Також знищили 4 дрони-камікадзе. У той же час, безсилі наші сили під час атак "Кинжалами". А 9 березня було випущено шість таких ракет.