ПВК «Вагнер» відкрила вербувальні пункти у школах

Коментарi:

Частина вербувальних пунктів ПВК «Вагнер», які армія найманців Євгена Пригожина відкрила по всій країні, розташовуються у школах та спортивних клубах, де займаються діти.

Адреси вербувальних центрів перевірили журналісти видання «Тайга.інфо».

В Омську видання виявило клуб «Десантник», відкритий найманцями прямо в будівлі гімназії №147. і є найстарішим боксерським клубом у місті.

В Іркутську до ПВК можна вступити через спортивний клуб «Профі», який розташований у будівлі Державного училища олімпійського резерву. У Красноярську найманців вербують і тренують у клубі «Сибірський центр російського бойового мистецтва», де займаються діти від чотирьох років. Аналогічна ситуація відбувається у Читі, де майбутніх найманців запрошують до бійцівського клубу «Островський», де також займаються діти.

Про відкриття вербульних пунктів у 42 містах Росії прес-служба Євгена Пригожина повідомила 10 березня. Вона опублікувала список адрес. Про те, що ПВК "Вагнер" почала вербувати бійців у спортивних клубах, за день до цього повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW). Так найманці намагаються поповнити лави після втрати можливості набирати новобранців у колоніях, передбачали аналітики. У лютому засновник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин заявив, що його приватна військова компанія більше не вербує нових найманців у російських колоніях.