ЗСУ збили російський вертоліт, заманивши його в пастку

Коментарi:

При падінні з 30 метрів машина вибухнула і спалахнула.

Один із підрозділів ЗСУ заманив росіян у пастку, після чого збив їх вертоліт ракетою. При падінні з 30 метрів машина вибухнула і спалахнула. В результаті майже всі росіяни, які перебували на борту вертольота, загинули. З 11 росіян вижити змогли лише двоє – їх із важкими опіками пізніше обміняли на полонених українців.

Про це розповів один із найбільших військових телеграм-каналів РФ Fighterbomber, у розпорядженні якого потрапила інформація про пастку, в яку потрапили росіяни, передає dialog.ua.

Те, що сталося, сталося на початку російського вторгнення в Україну, коли пошуково-рятувальний загін росіян на гелікоптері летів забирати збитого льотчика за сигналами аварійного маяка.

Однак з'ясувалося, що ЗСУ заманили росіян у пастку помилковим сигналом аварійного маяка, після чого збили вертоліт ракетою.

«Наш екіпаж ПСО летів забирати збитого льотчика за сигналами аварійного маяка і раптово вилетів на колону супротивника. Відпрацювали НАРами та побачили пуски ракет по нашому борту. Дві ракети пройшли повз, третя ракета потрапила у вертоліт. Гарячий вертоліт, чіпляючи дерева, звалився з тридцятиметрової висоти на землю. Все довкола горіло, і я горів», – розповів російський пілот.

За словами окупанта, після вибуху тіла загиблих росіян розкидало округом, вижити в результаті змогли лише двоє. Вже в полоні росіяни дізналися, як саме українські військові заманили окупантів у пастку.

«У мене опіки 3-го та 4-го ступеня 50 % тіла, переломи та інше, рятувальник трохи кращий. Такими й потрапили до полону. Там ми дізналися, що українці витягли нас на свою засідку, жодного льотчика там не було», – заявив він.

Окупант зізнається, що майже рік пролежав у шпиталях через сильні опіки та поранення, оскільки в російських лікарнях такі пошкодження лікують дуже погано.