9 березня рф використала свій місячний запас ракет, – ГУР

Коментарi:

Під час ракетної атаки на Україну 9 березня рф витратила ту кількість ракет, яку виробляє протягом місяця.

«Росіяни продовжують ракетний терор, проте вже з урахуванням дефіциту високоточного ракетного озброєння, яке вони сьогодні мають. У принципі можна говорити про те, що місяць вони накопичували сили, зокрема працювало виробництво, але сьогодні фактично все, що вони змогли зробити, витрачено на українські трансформатори», – сказав представник Головного управління розвідки міноборони України Андрій Юсов.

За його словами, інтервали між обстрілами збільшуються, і найближчим часом Росії навряд чи вдасться збільшити інтенсивність до тієї, яка була на початку постійних ракетних атак.

Росіяни досі намагаються вигадувати способи обходу міжнародних санкцій, сказав Юсов.

«Сірі зони, контрабандні схеми, що завгодно. Частково це може вдаватися, але не в тих обсягах, які б задовольняли потреби військово-промислового комплексу, особливо у виробництві сучасної зброї. Російський ВПК останні десятиліття значною мірою деградував і сьогодні вже не є єдиним комплексом повного циклу, який може сам виготовляти все, що потрібно. Всі останні презентовані розробки базувалися на іноземних комплектуючих, з якими Росія зараз має великі труднощі», – пояснив він.

Юсов наголосив, що це не означає, що ракети закінчилися, але безмірного запасу у росіян немає