На Миколаївщині за військовополонених сплатять 20 відсотків вартості квартир, – Ганна Замазєєва

Коментарi:

Квартири для військовополонених, Агенція регіонального розвитку і спрощені податки для аграріїв – на сесії Миколаївської облради.

Сьогодні, 9 березня, відбулося засідання 15-ї сесії Миколаївської обласної ради. Про її підсумки розповіла голова обласної ради Ганна Замазєва.

«На початку засідання проінформувала депутатів про те, що підписала розпорядження про звільнення з посади першого заступника Володимира Фроленка згідно з приписом Національного агентства з питань запобігання корупції відповідно до абзацу шостому частини другої статті 58 Закону України «Про запобігання корупції».

З найголовнішого – ухвалили разом із депутатами низку важливих рішень для функціонування області в умовах війни.

Але детальніше відзначу зміни до Миколаївської обласної програми соціального захисту «Турбота». Нещодавно розповідала про програму, яка передбачатиме погашення першого внеску за квартири в рамках «єОселі» з обласного бюджету для військовополонених. Сьогодні ж депутати одностайно підтримали це рішення, і тепер з обласного бюджету сплачуватиметься 20 відсотків вартості квартири. Думаю, про важливість цієї програми для наших оборонців окремо зазначати не треба. Дякую команді Миколаївської облради за підтримку таких проєктів»!

Тож, з інших важливих рішень, що ухвалили сьогодні:

- заслухали інформацію керівника обласної прокуратури про результати діяльності органів прокуратури у 2022 році;

- затвердили звіт про виконання обласного бюджету області за 2022 рік;

- підтримали заснування Агенції регіонального розвитку Миколаївщини;

- внесли зміни до рішення облради про підтримку сільгоспвиробників, постраждалих через обставини непереборної сили – передбачили можливість доповнення списку цих підприємств.

«Миколаївська обласна рада працює далі», – запевнила Ганна Замазєєва.