Миколаївці можуть спробувати отримати компенсацію за ремонт мереж водопостачання у підвалах багатоповерхівок

Коментарi:

Часткова компенсація становитиме 50% від загальної вартості виконаних робіт та витрачених матеріалів, проте не більше 150 тисяч гривень.

У Миколаєві розроблено програму з відшкодування витрат на відновлення внутрішньобудинкових мереж водопостачання співвласникам багатоквартирних будинків на 2023-2024 роки.

Як повідомляє сайт міськради, проект рішення узгодив виконком. Наступний крок за депутатським корпусом.

Як працюватиме програма, розповів заступник начальника управління житлового господарства департаменту ЖКГ Володимир Ніколайчук під час засідання "бюджетної" комісії міськради.

За його словами, співвласникам багатоквартирних будинків пропонується отримати часткову компенсацію вартості поточних ремонтів мереж водопостачання. Йдеться лише про мережі, розташовані у підвалах багатоповерхівок. Участь у програмі відшкодування зможуть ОСББ та керуючі компанії.

Гроші повертатимуть за ремонти, виконані у 2023-2024 роках.

Часткова компенсація становитиме 50% від загальної вартості виконаних робіт та витрачених матеріалів, проте не більше 150 тисяч гривень.

При департаменті житлово-комунального господарства буде створено комісію, до якої увійдуть профільні спеціалісти та представники громадськості. Комісія прийматиме рішення про виплату компенсації виходячи з наданих документів.

Найбільш гостро проблема із заміною мереж водопостачання коштує для 1500 будинків у Миколаєві. Такі цифри оприлюднено у програмі. При цьому зазначається, що 80% багатоквартирного житлового фонду міста потребують ремонту водопровідних мереж через їхнє значне зношування.