Миколаївська міськрада перерозподілила вільний залишок у 501 мільйон: на що перекинули гроші

Коментарi:

Сьогодні, 9 березня, міська рада Миколаєва прийняла рішення виділити з бюджету Миколаєва кошти на низку важливих проектів. Так, депутатами було розподілено вільний залишок у 501 мільйон гривень.

Із них 200 млн. грн. відправили на придбання квартир для наших захисників.

Ще 200 млн. грн. надійде військовим частинам як субвенція.

Значна сума також призначена для забезпечення стабільного водопостачання та відновлення водопровідних мереж. 75 мільйонів гривень – це внески до статутного капіталу "Миколаївводоканалу", необхідних для забезпечення його стабільного функціонування.

А 21,5 мільйона гривень – це субвенція обласному бюджету для фінансування субвенції з державного бюджету на виготовлення проектно-кошторисної документації щодо відновлення мереж водопостачання міста Миколаєва.

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич пояснив: щоб залучити державне фінансування капітального ремонту мереж централізованого водопостачання, міська рада має виділити відповідну субвенцію обласному бюджету. Як повідомляє сайт міськради, кошти з казни Миколаєва будуть спрямовані на розробку проектно-кошторисної документації та коригування кількох вже існуючих проектів щодо відновлення водопостачання.

Окрім того, близько 5 млн. грн. виділили на погашення кредиторської заборгованості, що утворилася станом на 1 січня 2023 року.