У Миколаєві відправили під варту організатора «референдуму» про приєднання Херсонської області до рф

Коментарi:

Обрано запобіжні заходи підозрюваним в організації псевдореферендуму у Херсонській області

У Миколаєві розглянуто клопотання про обрання міри запобіжного заходу 62-річній мешканці Херсонської області, підозрюваної у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.28, ч.5 ст.111-1 КК України.

Коли Херсонська область була окупована збройними угруповуваннями РФ, жінка погодилась на пропозицію в організації та проведенні референдуму щодо приєднання Херсонської області до країни-агресора та обійняти посаду, так званої «голови дільничної виборчої комісії».

До цієї діяльності, вона залучила кількох своїх односельців.

Під час «референдуму» жінка збирала дані стосовно місцевих мешканців для їх використання при складанні списків виборців, пропонувала їм проголосувати, вела облік громадян, які проголосували, а також вела "роботу" з тими, хто відмовлявся голосувати.

Підозрювана на суді казала, що нікого не агітувала до участі у референдумі, не планує переховуватись та впливати на свідків.

Захисник просив відмовити у задоволенні клопотання.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, суддя Іван Дірко ухвалив обрати підозрюваній запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Окрім цього, останнім часом, аналогічні запобіжні заходи обрано ще десятьом підозрюваним у зазначеному кримінальному провадженні. Про це повідомляє пресслужба Центрального районного суду міста Миколаєва.