Як вибрати пральний порошок?

Коментарi:

Не вигадали ще ідеальний порошок, який би задовольняв бажання всіх господарок. Тому на полицях у супермаркетах десятки різних пропозицій. Розібратися не так просто, як здається на перший погляд. Важливо знати які порошки хороші та якісні, а які не допоможуть вивести плями.

Інтернет майданчик Shafa.ua підготував рекомендації щодо вибору прального порошку, після ознайомлення ви зможете знайти порошок який вам підходить перейшовши за посиланням – https://shafa.ua/home/bytovaya-himiya/stiralnyj-poroshok . В асортименті різні види, обсяги за найприйнятнішими цінами. працює щодня та доставляє засоби для прання оперативно по всій Україні.

Види пральних засобів

Усі пральні речовини є порошком, оскільки за структурою вони значно відрізняються одна від одної, але класифікуються вони так:

  • порошок (класичний вигляд) - найпоширеніший варіант, який застосовує більшість жінок та дівчат для прання;
  • гранули – зручні в експлуатації тим, що не створюють порошкового пилу, проте в порівнянні з порошком коштують набагато дорожче;
  • гель – характеризується в'язкістю, але це не означає, що гелі сильно концентровані активними речовинами, добре виполіскуються з речей;
  • таблетка – найпоширеніший вид порошку у країнах Європи, оскільки використовується у кількості штук залежно від ступеня забруднення; у продажу таблетки зустрічаються багатошаровими, а значить розчиняються на певних етапах прання.
  • капсули – останнім часом мають особливу популярність у нас, і передбачають одночасно в собі порошок – кондиціонер – ополіскувач для речей;
  • рідкий порошок – на піку популярності, він вважається лояльнішим до різних видів тканин; єдиний мінус – недостатня ефективність.

Як вибрати засіб для прання

Речі важливо тримати в чистоті завжди та скрізь. Але для делікатних тканин та матеріалів вибирають різні типи порошків. Наприклад, класичний порошок використовують для постійного прання не дуже брудних речей. А ось для виведення застарілих плям та забруднень необхідні універсальні порошки, вони краще справляються з поставленим завданням. Порошки зі спеціальними елементами мають активні компоненти, які запросто виводять плями, що в'їлися. До таких засобів додають пом'якшувачі. Рідкі засоби застосовують для прання руками та в основному для делікатних речей. Для яких речей призначений порошок вказують на упаковці. Для вовни, льону, шовку, білих та кольорових речей потрібен різний порошок. Тому для прання різних типів тканин краще придбати окремі порошки.

Чим прати?

Відштовхуючись від того, який вид прання ви вибираєте, знадобиться порошок автомат або для ручного прання. За складом вони дуже схожі, але за якістю відчутно відрізняються. Це помітно у процесі прання. Порошок для ручного прання створює багато піни, яка необхідна для відмивання плям. За рахунок неї створюється очищення та полегшується процес. Порошок автомат у пральній машинці піниться значно менше, тому що в процесі прання застосовується барабан, який замінює ручну силу. Багато піни в машині не бажано, вона тільки заважатиме. Виходячи з вищесказаного для пральної машини використовуємо виключно порошок автомат.

Дитячий пральний порошок

Речі для дітей вимагають особливої уваги та для прання звичайні порошки не підходять. Зумовлено це тим, деякі речовини можуть викликати алергію на ніжній дитячій шкірі. Необхідно, щоб дитячий порошок мінімально впливав на шкіру дитини, але при цьому виводив та відмирав усі плями та забруднення. Звертайте увагу до складу порошку, він повинен містити шкідливі компоненти, які є й у класичному порошку. Інакше вся особливість та важливість дитячого порошку втрачається.