Заявки на розмінування сільгоспугідь на Миколаївщині поставлені у чергу. На даний момент у роботі 70 000 га

Коментарi:

У Миколаївській облдержадміністрації відбулася нарада щодо розмінування земель сільськогосподарського призначення для проведення весняно-польових робіт.

Наразі в роботі перебуває 50 заявок на проведення гуманітарного розмінування сільськогосподарських земель, загальною площею 70 000 га.

Щодня на території Миколаївської області виконують роботи 10 піротехнічних розрахунків, з яких 5 розшукують та знешкоджують вибухонебезпечні предмети на об'єктах критичної інфраструктури.

Ще п'ять розрахунків займаються розмінуванням територій населених пунктів, приватних домоволодінь, об'єктів економіки та субгосподарювання на деокупованих територіях Миколаївської області.

"Наразі спільно з органами місцевого самоврядування проводиться робота з визначення пріоритетності обстеження сільськогосподарських земель на деокупованих територіях Миколаївського та Баштанського районів", – зазначив начальник Головного управління ДСНС України в Миколаївській області Микола Панасенко.

За підсумками наради доручено доопрацювати інформацію щодо визначення першочергової потреби у гуманітарному розмінуванні земель сільськогосподарського призначення для проведення весняно-польових робіт.