У Тбілісі протестувальники штурмують парламент. Поліція застосувала сльозогінний газ та водомети (відео)

Коментарi:

У Грузії ухвалили в першому читанні закононопроект про «іноагенти». Біля будівлі парламенту — масова акція протесту, поліція застосувала сльозогінний газ

Парламент Грузії ухвалив у першому читанні законопроект про «іноземних агентів».

Як повідомляє портал «Новини-Грузія», за ухвалення законопроекту «Про прозорість іноземного впливу» проголосували 76 депутатів, проти виступили 13 депутатів.

Голосування щодо ще одного варіанту законопроекту про «іноагенти» під назвою «Про реєстрацію іноземних агентів» відбудеться 9 березня.

Голосування відбувалося на фоні протестів, влаштованих опозицією. На проспекті Руставелі зібралося близько 10 тисяч протестувальників і їхня кількість продовжує збільшуватися, повідомив російський громадський діяч Микола Левшиць, який мешкає в Тбілісі.

Поліція Тбілісі почала розганяти протестувальників, повідомляє кореспондент "Медузи" з місця подій. Спецназ застосував проти протестувальників сльозогінний газ, у поліцейських кидають пляшки. Також протестувальників розганяють водомети.

Законопроект про «іноагенти», ухвалений у першому читанні, передбачає, що в Грузії з'явиться реєстр «іноземних агентів», в якому будуть зазначені всі некомерційні юридичні особи та ЗМІ, які фінансуються більш ніж на 20% з-за кордону.

Другий законопроект про «іноагенти», внесений до парламенту, передбачає, що статус «агента іноземного впливу» можуть отримати ЗМІ, НУО, а також будь-які фізичні та юридичні особи, які отримують фінансування з-за кордону.