Шахраї зробили пару дзвінків на мобільний довірливим мешканцям Миколаївщини і вкрали у них 130000 гривень

Коментарi:

Надійшло смс-повідомлення з чотиризначним кодом.

До 59-річної жінки із Снігурівки на мобільний зателефонував нібито представник банку та повідомив, що йде ідентифікація і потрібно терміново звірити дані банківських рахунків. Нічого не підозрюючи, жінка надала відомості своїх карткових рахунків, і через деякий час почала отримувати смс про зняття грошей. Таким чином аферисти заволоділи 72 тисячами гривень.

Потрапив на аферистів 42-річний селянин із Баштанської територіальної громади. Йому теж зателефонували нібито з банківської установи та повідомили, що відбувається кібератака на його карткові рахунки і терміново потрібно перерахувати кошти на інші картки. Чоловікові надійшло смс-повідомлення з чотиризначним кодом, який потрібно було ввести в мобільному додатку. Після того, як він все виконав, з рахунків зникли 57 тисяч гривень...

Поліція вкотре закликає громадян не давайте будь-кому свої особисті дані та дані реквізитів рахунку, особливо по телефону. Не поспішайте проводити будь-які операції за вказівками співрозмовників. Зателефонуйте на «гарячу лінію» банку або ж особисто відвідайте установу і вирішить питання із фахівцями, нагадали в поліції Миколаївської області.