У Новій Каховці окупанти засоби ППО встановили посеред житлового кварталу

Коментарi:

Інформація на ранок 5 березня.

Розпочалася 375 доба російського широкомасштабного вторгнення. Противник завдав 6 ракетних та 24 авіаційних удари, здійснив 65 обстрілів РСЗВ.

На Херсонському напрямку противник обороняється та намагається покращити тактичне положення для відновлення наступу. Обстріляв Берислав, Ольгівку, Львове, Микільське, Дніпровське, а також Херсон, а також Очаків.

В Новій Каховці окупанти використовують цивільне населення в якості “живого щита”. Зокрема, вони розміщують свої засоби ППО серед житлових кварталів міста.

Окупаційна армія втрачає контроль на полі бою над так званими "козачими батальйонами". В районі Вугледара виконує завдання ворожий козачий батальйон “Степ/Тигр”, командування якого вкрай незадоволене керівництвом зс рф та нехтує взаємодією з підрозділами окупаційної армії.

Авіація Сил оборони за добу завдала 18 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також два удари по ЗРК, один – по складу боєприпасів противника та по автомобільному мосту, Збито 4 розвідувальних і ударних БпЛА різних типів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили три райони зосередження противника, дві позиції ЗРК а також дві станції РЕБ.