На захопленій Запорізькій АЕС енергетиками та атомниками стають люди без освіти, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на вечір 4 березня.

Триває 374 доба російського широкомасштабного вторгнення.

Противник завдав 4 ракетних та 10 авіаційний ударів, здійснив 4 обстріли з РСЗВ.

На Херсонському напрямках противник веде оборону, намагається покращити тактичне положення для відновлення наступу. Ворог обстріляв Червоний Маяк, Козацьке, Іванівка, Антонівка та Інженерне Херсонської області та місто Херсон, а також Очаків Миколаївської області. Є загиблі та поранені серед цивільного населення.

З метою поповнення масштабних втрат в живій силі у Горлівці з 5 березня розпочнеться чергова хвиля мобілізації місцевих жителів до лав окупаційних військ. Всім керівникам навчальних закладів надано письмову вказівку щодо постановки на військовий облік чоловіків від 1995 до 2005 року народження.

Триває примусова паспортизація населення окупованої території Луганської області. Там ввели обмеження на вільне пересування між населеними пунктами для усіх цивільних громадян, які не мають паспорта рф. Під дію обмежень потрапили Старобільск, Рубіжне та Станиця Луганська.

В Енергодарі, на Запорізькій АЕС, зараз катастрофічно не вистачає фахових працівників, які можуть забезпечити життєдіяльність електростанції. Російські ж окупанти працевлаштовують туди осіб без освіти та стажу, що може призвести до непередбачуваних наслідків.

Авіація Сил оборони за добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки, а також два удари по ЗРК та по складу боєприпасів.