Наводила ракети на Миколаїв і Коблево, – в суді розглядали справу прихильниці руського міра

Коментарi:

Суд обрав запобіжний захід жінці, яка підозрюється в поширенні інформації про розміщення підрозділів ЗСУ.

У Центральному районному суді міста Миколаєва обрано запобіжний захід 26-річній місцевій мешканці, підозрюваній у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.114-2 КК України.

У лютому вона поширювала в Telegram інформацію про можливі місця дислокації підрозділів ЗСУ на території Миколаєва та Коблівської територіальної громади.

Окрім текстових повідомлень, вона надсилала скріншоти з позначенням на мапі місць перебування українських військовослужбовців.

У листуванні зі своїм абонентом, жінка вказувала на колишні місця дислокації підрозділів ЗСУ і зазначала, що не надала інформацію про це влітку для нанесення ракетних ударів, оскільки боялась, що її викриють.

Також неодноразово висловлювала антиукраїнські погляди та виправдовувала збройну агресію рф під час листування в пабліках, повідомили в пресслужбі Центрального районного суду міста Миколаєва.

Під час обшуку жінка вказала, що в квартирі, де вона мешкає наявні наркотики. Речовини, схожі на наркотичні та пристрої для їх вживання, було вилучено.

В суді жінка визнала факт надсилання інформації, просила обрати для неї запобіжний захід у виді домашнього арешту. Захисник поділяв позицію своєї клієнтки.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Галина Подзігун ухвалила, обрати підозрюваній запобіжний захід у виді тримання під вартою без можливості внесення застави.