Мобілізованих Росії, які записали жалібне звернення до Путіна, кинули на штурм і знищили

Коментарi:

Іркутських резервістів з 1439-го полку, які записували звернення до президента Володимира Путіна, відправили на штурм Авдіївського укріпрайону.

Як повідомляє «Сибір.Реалії» з посиланням на родичів мобілізованих, кілька людей отримали поранення, решта загинула, але вважаються зниклими безвісти.

Раніше мобілізовані записали три скарги до Путіна.

Вони стверджували, що замість тероборони їх відправляють на передову у складі штурмових загонів, а «командири віддають злочинні накази та ведуть їх на забій».

Але водночас у своєму зверненні до Путіна воювати вони не відмовлялися. Класична російська історія "бояри погані, цар добрий". Тільки ось царю на них начхати. Заради його збоченого світосприйняття їх посилають на забій...

У мобілізованих не було військової підготовки, багато з них старше 40 років. На штурм їх кинули без розвідки, зв'язку та підтримки артилерії, погрожуючи переслідуванням за дезертирство.

«Приклад: „поїдете за статтею за дезертирство, у вас будуть неприємності з комендатурою та військовою поліцією, ми розформуємо вас по дві людини та відправимо в наступ, з якого ви не повернетесь“», — говорили автори звернення. Замполіта, який намагався пояснити командуванню, що «вчорашні водії, зварювальники, меблярі та металобрухти не можуть ставитись до елітного підрозділу штурмовиків і не мають для цього навичок», вже затримали.

Мобілізованих відправили на штурм Авдіївського укріпрайону 1 березня. За кілька днів до цього губернатор Іркутської області Ігор Кобзєв пообіцяв, що найближчим часом їх переведуть до нового місця служби.