З одного окупованого села на Херсонщині зникли двісті жителів, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація станом на шосту ранку 3 березня.

Розпочалася 373 доба російського широкомасштабного вторгнення.

Окупанти завдали 31 авіаційний та три ракетних удари, зокрема, по цивільній інфраструктурі у Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях. Є поранені серед мирного населення, пошкоджені житлові багатоповерхівки та приватні будинки. Окрім того зафіксовано 88 обстрілів з РСЗВ.

На Запорізькому та Херсонському постаждали 45 населених пунктів. Зокрема, Веселе, Берислав, Чорнобаївка, Антонівка та Херсон.

Загарбники грабують населення на захопленій території Запорізької області. Вони почали забирати автомобілі в жителів, які не отримали російські паспорти.

Представники так званої окупаційної влади здійснюють тиск на місцеве населення з метою привласнення земельних ділянок. Більшість жителів населеного пункту Бойове Херсонської області відмовилися передавати свої приватні ділянки на баланс місцевої окупаційної адміністрації. Близько двохсот селян вивезено у невідомому напрямку для проведення так званих фільтраційних заходів, а у їх будинки розквартировують російських найманців.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки, збито штурмовик Су-25, гелікоптер Мі-24 та сім БпЛА (1 – типу «Суперкам», 2 – «Орлан» та 4 – «Ланцет»).

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 6 районів зосередження противника та склад його боєприпасів.