Усі вони патріоти і слухали Путіна: родичі добровольців Росії заявили, що бійців не відпускають з фронту

Коментарi:

Родичі жителів Орловської області, які воюють в Україні у складі добровольчого батальйону, записали звернення до президента РФ Володимира Путіна.

На 17-хвилинне звернення, опубліковане у телеграм-каналі «Орлець», звернув увагу «Дощ».

Родичі добровольців, зокрема, скаржаться на те, що бійцям платять вдвічі менше, ніж мобілізованим, і ставляться гірше, ніж до ЧВК Вагнера. Зокрема, одна з жінок, яка записала звернення, каже, що її чоловікові, який очолює штурмову групу під Кремінною, заплатили 77 тисяч рублів на місяць, що вона розцінює як «плювок в особу держави».

Крім того, розповідають родичі добровольців, бійців не відпускають з фронту, незважаючи на те, що терміни підписаних ними контрактів давно минули. У ПВК Вагнера, стверджують автори звернення, «більше людське ставлення до бійців» — через півроку їх відправляють із передової додому.

Також вони заявили, що добровольців, приписаних до військ ППО, передали до 57-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади, яку родичі добровольців порівнюють зі штрафними батальйонами часів Великої Вітчизняної війни.

Фізичний стан наших бійців дуже поганий. Загострилися хронічні захворювання. Моральне та психічне ще гірше. Вже сталося вбивство. Люди перебувають на межі зриву», — каже одна із жінок, які записали звернення, не уточнюючи подробиць.

При цьому родичі добровольців наголошують, що лише просять повернути додому тих бійців, у кого закінчився контракт, надати відпустку тим, кому цього відмовили, а також дати можливість пройти лікування тим, хто цього потребує, щоб вони змогли «знов брати участь у СВО і виконувати поставлені завдання».

Крім того, автори звернення просять визначити статус бійців як добровольців, а не військовослужбовців за контрактом, розібратися з грошовими виплатами та переведенням 14 осіб у 57-ту мотострілецьку бригаду.

Родичі добровольців особливо зазначають, що всі вони — патріоти і слухали звернення Путіна до Федеральних зборів , у яких президент РФ зокрема говорив про захист учасників «спеціальної військової операції».