У держдумі закликали оголосити війну Україні

Коментарi:

Росія офіційно має оголосити Україні війну після атаки "диверсантів" на Брянську область, заявив член комітету держдуми з оборони Віктор Соболєв. За його словами, жодних «червоних ліній» більше не лишилося.

«Нам уже абсолютно точно потрібно закінчувати спеціальну військову операцію та починати вести справжню війну. Зі знищенням коштів та об'єктів комунікацій, з висвітленням доставок озброєнь. І зробити це треба було давно», – сказав Соболєв порталу NEWS.ru.

Він вважає, що обстріл мирних громадян не припиниться, поки з Україною «церемонюватимуться». Також Соболєв закликав терміново зміцнити кордони «на тлі активізації диверсійних груп».

Те, що сталося у Брянській області, прокоментував і засновник ПВК «Вагнер», бізнесмен Євген Пригожин. «Червоні лінії? У нас, схоже, червона фарба скінчилася і замість червоної — коричнева. Щоправда, замість ліній — чиркаші. Нічого страшного, чирккашами теж знайдемо, хто їх залишає», — заявив він.

Більш радикально висловився голова Чечні Рамзан Кадиров. «Стріляти на ураження. Розібратися не лише з ними, а й залучити до відповіді їхні сім'ї, які можуть мешкати на території Росії», – заявив Кадиров.

Кадиров закликав запровадити військовий стан у регіонах, що межують з Україною.

Президент путін також назвав інцидент у прикордонному регіоні «терактом» та погрожував «дотиснути» Україну. 3 березня він проведе оперативну нараду ради безпеки.