У Миколаєві СБУ впіймала цінного агента російської ФСБ

Коментарi:

Контррозвідка СБУ викрила російського агента у результаті спецоперації у Миколаївській області.

Ним виявився місцевий інструктор з тактичної підготовки однієї з громадських організацій.

Під прикриттям тренувань українських захисників він збирав розвіддані про дислокацію підрозділів Сил оборони на території південного регіону.

У першу чергу, російською спецслужба йому ставила завдання виявити місця базування іноземного озброєння та складів з боєприпасами ЗСУ.

Для збору відомостей він «в темну» використовував діючого українського військовослужбовця та передавав отримані відомості у фсб.

Розвідувальна інформація потрібна була окупантам для здійснення прицільних ракетних ударів по військових об’єктах нашої держави, повідомили в пресслужбі СБУ

Контррозвідники СБУ спрацювали на випередження – своєчасно викрили російського агента, затримали його і тим самим запобігли передачі ворогу оборонних відомостей.

За даними слідства, зрадник з власної ініціативи вийшов на фсб і запропонував свою допомогу у війні проти України. Для комунікації з ворогом використовував анонімний месенджер.

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта правоохоронці виявили мобільний телефон із доказами листування з ворогом, зброю та боєприпаси. Вилучені засоби ураження направлено на експертизу.

Слідчі повідомили агенту про підозру за ч. 2 ст. 111 ККУ (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Триває досудове розслідування для встановлення всіх осіб, причетних до ворожої розвідувально-підривної діяльності.

Слідчо-оперативні дії проводили співробітники Департаменту контррозвідки та СБУ Миколаївської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.